top of page

Find a way...

Sanne van Schaik

Sanne van Schaik

21 februari 2019 kreeg ik een ernstig ongeluk. Mijn auto sloeg over de kop en belandde in een slootje naast de snelweg. Dit ongeluk zorgde ervoor dat ik vanaf mijn 23ste met een complete cervicale dwarslaesie verder door het leven moest.

 

Voor mijn ongeluk leefde ik voor de horeca. Mijn allergrootste droom was dan ook een eigen restaurant. De planning was om in de zomer van 2019 open te gaan. Het restaurant zou SAN. gaan heten. Eenmaal in het revalidatiecentrum kreeg ik van vriendinnen een vlag met het logo erop. Deze vlag heeft op elke kamer in het revalidatiecentrum gehangen en momenteel hangt het in mijn huis. 

Er gebeurde onwijs veel die tijd. Het was een chaos in mijn hoofd. Alles was in 1 klap niet meer vanzelfsprekend en de toekomst was onzeker.

Ik ging elke dag op zoek naar een quote die mijn dag omschreef en zo hoopte ik dingen te verwerken. Dit hielp. Zo is de Instagram pagina @san.the.story ontstaan. Zie hieronder 

Nog elke dag post ik een quote. Soms  maak ik ze zelf, soms komen ze uit een liedje of soms zie ik ze ergens op een poster in de wachtkamer van een ziekenhuis. 

Ik steun wereldwijd onderzoek dwarslaesie

Wat als het lukt?

Ik besloot geld op te gaan halen en de winst volledig te gaan doneren aan een organisatie waar ik volledig achter sta. Dit is Endparalysis geworden. Deze organisatie heeft als doel om onderzoek naar genezing van chronische dwarslaesie te versnellen.

Dit doen ze door middel van medefinanciering van essentiële doelgerichte onderzoeksprojecten. Ook promoten ze de samenwerking tussen wetenschappers en patiënten organisaties, op wereldniveau. Ik geloof dat het niet de vraag is of het gaat lukken om een behandeling te vinden, maar wanneer. 

 

Ik ben deze stichting begonnen omdat het niet in mijn aard zit om te wachten tot iemand anders ervoor gaat zorgen dat ik weer op de ouderwetse manier door kan met het leven. 

Better together

Het bestuur zet zich vrijwillig in voor de organisatie.

Sanne van Schaik

Sanne van Schaik

Voorzitter

Marijke Albers

Marijke Albers

Penningmeester

Evelien Schipperen

Evelien Schipperen

Secretaris

Steun het wereldwijde dwarlaesie onderzoek!

bottom of page